Karoshi – Prețul muncii asidue

 

Japonia este o țară care, după tragedia de la Al Doilea Război Mondial, a reușit să se refacă uimitor. Dar cum a realizat această performanță?

Ca și atunci, prin sacrificii. Știm cu toții cât de muncitor este poporul nipon, dar oare știm ce se ascunde în spatele unei munci asidue, unde munca este pe primul loc? Sunt nopți nedormite, lipsa celor dragi alături, devotament pentru afaceri până la extenuare. Așa a apărut Karoshi, moartea prin suprasolicitare.

 

Articol publicat pe Japan Joy –> click pentru citire integrală. :)

 

3 gânduri despre &8222;Karoshi – Prețul muncii asidue&8221;

  1. Reusita lor se leaga mult si de viziunea americana pentru securitate, pentru politica externa. Japonia fdatoreaza o parte importanta a ceea ce reprezinta Statelor Unite care si-au calculat interesele in Pacific, avand un aliat intre cei doi mari colosi, Rusia si China comunista. Intocmai precum au procedat si in Europa, o structura internationala din care Germania si Japonia nu fac parte era din start compromisa. Oricum ar fi, apreciez si eu valorile nipone, spiritul acestui popor, performerii lui (Soichiro Honda are o poveste demna de urmat).

Lasă un comentariu