Adventure may hurt you but monotony will kill you

Un citat lung pentru un titlu, dar cel mai potrivit pentru ceea ce urmează să vă povestesc.

Sunteți studenți, ați intrat cu brio la facultate, sunteți la buget (unii cu ghinion, chiar de aveți medie considerabilă, sunteți la taxă), frecventați conștiincioși toate cursurile și seminariile (unii sunteți mai selectivi și nu aveți timp de teorii), aveți speranțe mari (unii în curs de scădere) de la viitor, vă visați un Guru în domeniul pe care îl urmați și credeți că (sau ați trecut de stadiul ăsta deja) banii și job-ul dorit se vor lipi de voi imediat ce absolviți. Dar surprize! Aveți probleme, ca orice student. Poate cea mai importantă și mai gravă problemă a studentului este că nu are unde să practice ceea ce face (sau nu vrea). Și atunci vă treziți, după absolvire, că nu știți cum se aplică teoria aia colorată cu markere de la facultate și că v-ați fi dorit să practicați câte ceva, dar nu ați avut unde!

Zău așa?!

Din păcate sunteți mulți în situația asta, unii deja ați trecut de stadiul regretului și v-ați conformat, alții ați realizat că o puteți lua de la capăt și v-ați pus pe treabă, dar pentru restul care nu au ajuns încă în pragul absolvirii, vă anunț: there is hope, don’t give up (or sleep)! 

Acea speranță nu e alta decât un conglomerat de acțiuni care dau bătăi de cap, dar schimbă cu totul scenariul poveștii. Implicarea, organizarea, practica, mobilizarea, afirmarea, pasiunea și instinctul de a profita de orice oportunitate ieșită în cale sunt niște calități ce pot fi dobândite. E de ajuns să vă impuneți gândul că numai prin muncă veți reuși, să faceți primul pas pentru a ieși din zona voastră de confort și restul vine de la sine! Veți începe să simțiți gustul varietății și vă veți întreba cum de ați pierdut atâta timp în rutină. Veți prinde drag cu adevărat de ceea ce faceți sau vă veți da seama că nu e de voi și vă veți reprofila. Orice rezultat ați avea de pe urma acestei speranțe, în niciun caz nu va putea fi considerat că e degeaba. 

Așadar, prindeți-vă de acea speranță și începeți să practicați! Faceți voluntariat, aplicați la internship-uri, implicați-vă în proiecte/concursuri ce vă pun mintea pe roate și umărul la treabă, faceți orice vă scoate din sfera teoriei și a ignoranței. Și da, faceți lucrurile astea gratis, consumați-vă din timpul vostru prețios pentru că sigur veți avea de câștigat de pe urma fiecărei experiențe! Altfel vă prezentați la un interviu de angajare când spuneți că ați participat la X,Y proiecte, că ați făcut voluntariat și ați organizat evenimente sau ați fost interni într-o companie; aveți despre ce vorbi și deveniți mai încrezători în forțele proprii pentru că da, ați muncit pe gratis, dar a meritat.

Am vorbit din perspectiva studentului voluntar, implicat, pasionat de ceea ce face și mulțumit de faptul că există locuri unde poți practica (totul e să ai voință). Dacă pierdeți un curs, un seminar, o prelegere în favoarea voluntariatului/implicării în proiecte, cui credeți că i se va simți lipsa mai apăsat în viață? Cu siguranță nu veți duce un dor nebun de teoria din facultate.

Și pentru că tot am menționat de proiecte, vă voi spune câteva cuvinte despre team ADventureun festival unde echipele concurente construiesc campanii legate de Relații Publice, Publicitate, Advertising & Marketing pentru firme reale din Iași.

Pe lângă experiență, recunoaștere și alte cele câștigate de pe urma astfelor de implicări, echipele câștigătoare primesc premii în bani, dar și internship-uri, cărți de specialitate și alte oportunități pentru toate echipele concurente. Cred că e cea mai tare practică! Să te înscrii gratis într-un concurs și să mai ai și de câștigat material.

Înscrierile în festival au început de pe 16 octombrie și țin până pe 23 octombrie, așa că vă invit să dați click pe link-ul ăsta: http://teamadventureprimeiasi.wordpress.com/2013/10/16/start-inscrieri/, să ieșiți din zona voastră de confort și să vă înscrieți pentru a practica pe bune!

Oportunitățile nu vi le bagă nimeni în buzunar, trebuie să le prindeți din mers și să profitați de ele când aveți ocazia.

Eu v-am prezentat una, restul depinde de voi.

Succes în toate! :)

Foto

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s