Să fim responsabili

E lucru mare!

Să îți asumi faptele, anumite îndatoriri, să poți recunoaște atunci când ai greșit ”da, eu am făcut-o, îmi asum lucrul acesta” e ceva onorabil. Câți dintre noi suntem responsabili? Ar trebui să fim.

Astăzi se fuge de responsabilități. Nimeni nu vrea să își ia obligații, să se lege la cap cu ceva. De exemplu, căsătoria. Mai toți, în special bărbații, fug de așa ceva. Se tem de responsabilități, de faptul că totul se va schimba, nu va mai fi la fel sau ce mai au unii prin cap și preferă să stea așa, in a relationship. Ok, nimic împotrivă. Doar că fuga asta duce cu gândul la altceva. Ați observat că cei mai mulți oameni de succes sunt căsătoriți? Și-au asumat niște responsabilități înainte. De fapt, mulți angajatori caută oameni care deja au o responsabilitate, pentru că astfel dau dovadă de stabilitate. În căsătorie nu poți fugi și da divorț de câte ori vrei tu și apoi să te repezi iar la mariaj (bine, excludem din calcul un bine cunoscut cuplu monden) pentru că e multă bataie de cap, hârțoage și alte minuni, iar asta te face să te gândești bine înainte  și să fii mai tolerant. În schimb, in a relationship (efectul facebook, ce să fac), dacă te-ai supărat îți iei jucăriile și pleci la mama, la tata, la bunica, la cățelu’ și când îți trece și v-ați împăcat totul revine ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cam asta-i diferența (una dintre ele; a nu se înțelege că încerc să conving lumea să se căsătorească… doar exprim niște idei).

La fel și la muncă. Trebuie să fii responsabil, să îți asumi eventualele greșeli, să îți îndeplinești sarcinile la timp etc. Bine, presupun că șeful tot te va sancționa pentru greșeala făcută, dar va fi puțin mai blândă pentru că greșeala recunoscută e pe jumătate iertată.

Așa trebuie să fim în viață: responsabili! În orice lucru făcut.

Nu dați vina pe oameni pentru că v-au făcut ziua proastă. Faceți ceva să fie bună! Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru fiecare zi pe care o trăim pentru că noi o creăm. Noi suntem responsabili pentru succesul sau eșecul nostru, pentru ceea ce gândim, credem. Nimeni nu te obligă să faci nimic, tu ești responsabil!

Dacă învățăm să ne asumăm și să înlăturăm ideile de iresponsabilitate, atunci devenim mai puternici și înlăturăm una dintre cele mai mari piedici în reușita personală: NOI înșine!

:)

4 gânduri despre &8222;Să fim responsabili&8221;

  1. Ai dreptate, Mika:) multe persoane nu mai au puterea sa isi recunoasca greselile si sa isi asume responsabilitati :) e trist … Dar sincere felicitari pentru cei care sunt puternici sa fie oameni responsabili! :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s