Oameni care își iubesc munca

Există oare așa ceva, oricât de stupidă/plictisitoare ar fi munca lor? Pot să zic și eu că da, după atâta timp în care credeam că majoritatea casierițelor, secretarelor ș.a.m.d. sunt niște acrituri supărate pe viață, care îți răspund cu superioritate și nu au deloc răbdare. Zilele trecute am fost să plătesc o factură la o instituție și eram convinsă că iar voi vedea fața unei ființe sculată cu fața la cearșaf, care te ia la bani mărunți și se mai și bagă în viața ta (de ce nu faci aia, aia, aia). Norocul zilei a fost că era altă doamnă pe tură, care s-a dovedit a fi foarte drăguță, amabilă, dispusă să îți răspundă la întrebări, ba chiar să îți dea și mai multe detalii.

Iubesc oamenii ăștia! Și îi respect pentru că își iubesc munca, oricât de aiurea ar părea ea. Pentru că, dacă stai și te gândești puțin, la situația în care suntem, trebuie să fii norocos să ai un loc de muncă. Chiar dacă ți se pare stresantă, plictisitoare și tot felul de atribute de genul ăsta, munca ta e cea care îți aduce leafa pe lună și te ajută să supraviețuiești.

Nu zic că oamenii nu ar avea dreptul să viseze la un job mai bun, dar în unele cazuri, să fim serioși, chiar nu se mai poate. Ți-ai ales o anumită meserie din care știi că nu mai poți avansa și ai să faci asta toată viața, atunci obișnuiește-te cu asta! Viața nu e roz și nici nu va fi. E colorată, iar unele culori nu sunt sigur pe placul multora, dar asta este. Nu înseamnă că dacă nu îți place ce loc de muncă ai trebuie să le faci tuturor celor cu care intri în contact ziua proastă. Răzbunarea asta nu face bine pentru ambele tabere. În primul rând, pentru că tabăra clienților (să le spunem așa) nu ai nicio vină pentru ce ai făcut cu viața ta și, în al doilea rând, pentru că tabăra ta va fi și mai nefericită acumulând numai energii negative.

Un simplu zâmbet și puțină răbdare fac minuni. :) Dacă te comporți frumos, cei cu care ai de-a face vor face la fel. Iar dacă le răspunzi plictisit și pe un ton iritat, la fel, se întoarce roata.

Și până la urmă, dacă chiar nu se poate, nu cere nimeni zâmbete și politețe mereu (deși ar fi ideal), dar măcar neutralitate. Nu îți vărsa of-ul și grijile pe cei din jurul tău. Unu, pentru că își vor vărsa și ei nervii pe tine și doi, pentru că mulți au și ei grijile lor și nu au nevoie de una în plus.

Sper să văd cât mai des oameni împăcați cu viața lor. :)

Voi vă iubiți munca?

Foto

6 gânduri despre &8222;Oameni care își iubesc munca&8221;

  1. Pingback: A schimba sau a nu schimba? « Un loc liniştit

  2. Pingback: De unde să începi? « Un loc liniştit

  3. Nu sunt chiar pe exemplele tale, lucrand (in IT) intr-un birou unde nu am de interactionat cu clienti sau altfel de persoane din afara companiei, dar ce fac eu e suficient de plictisitor, repetitiv si prost platit incat sa fie considerat detestabil. Imi respect munca, ma bucur de provocarile pe care mi le ofera si abia astept momentul in care voi putea s-o duc la urmatorul nivel (in acelasi domeniu sau nu). De asemenea, sper sa vina ziua in care munca sa fie scopul si concediile doar mijlocul prin care sa nu o iau razna.

    DAR, sunt tanar si abia la inceput de cariera. :)

    • Înțeleg. :) Totuși e bine că ai o speranță și nu ai ajuns în acel pas încât să le faci și altora ziua proastă. Mai ales că ești la început și în domeniul tău se poate avansa, șanse sunt. :) Așa că mult succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s