De 1 iunie amintește-ți că Medicamentele nu sunt bomboane!

La mulți ani tuturor copiilor! :)

Astăzi prefer să scriu despre o campanie care să îi ajute pe cei mici (și nu numai), decât de altceva legat de această zi. Ceva bine de știut de către oricine, mai ales de către părinți.

Evită automedicația! Dacă nu pentru tine, măcar pentru cei dragi ție!

Știm cu toții că românii, de obicei, au tendința de a lua pastile după ureche și cred ei că se fac bine. De multe ori se tratează, dar riscurile să dea în altă boală sunt mari! În cele mai multe cazuri, așa zisul tratament nu se dovedește eficace și abia apoi oamenii se duc la doctor, după ce și-au intoxicat organismul cu chimicale inutile… nu era mai simplu dacă se duceau din prima la un consult medical?

Nu te juca cu sănătatea ta! Nu ești singurul care are nevoie de tine.

Asociația Română a Producatorilor Internaționali de Medicamente, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Societății Române de Pediatrie a început o campanie împotriva automedicației, în care prezintă mai ales riscurile asupra copiilor.

Un studiu efectuat în luna martie a anului 2012 ne spune că mai mult de jumatate dintre părinții intervievați au administrat medicamente copiilor fără a merge în prealabil la un consult medical și fără a conștientiza pe deplin riscurile la care îi supun pe cei mici.

Nu administrați medicamente copiilor fără a merge la un consult medical – acesta este mesajul nostru, la care vă puteți gândi de fiecare dată când cel mic se îmbolnăvește.

E un mesaj bun. Trebuie luat aminte de actualii și viitorii părinți. Și nu numai.

Deseori îndoparea cu vitamine și alte pastile poate dăuna copilului, chiar dacă intențiile sunt bune. Un mic exemplu de asemenea daună (și foarte comun, de altfel) este chiar obezitatea. Organismul copilului se dereglează și astfel ajung să se lupte cu așa ceva de la o vârstă fragedă. Vrei un copil sănătos? Du-te la doctor și așa va fi. Uneori e greu și pentru el să depisteze o boală, așa că tu nu ai de ce te considera un mic specialist.

Cu toții ne dorim sănătate. Hai să avem grijă de ea responsabil. Începe cu tine pentru o țară mai sănătoasă!

Așa că, drag părinte, ai grijă ce bomboane îi dai copilului tau!

Urmărește campania aici.

Foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s