Eurovision 2012

În fiecare an urmăresc acest show şi pot spune că mereu se alege ce e mai bun, chiar dacă de multe ori se votează geografic (fiecare ţară cu vecinii ei). Chiar şi aşa, de puţine ori am fost dezamăgită de cine a câştigat.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

România a avut şi ea melodii bune de-a lungul timpului, dar nu a fost să fie să câştige. Să ne amintim că cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Ne va veni şi nouă rândul cândva, dar sigur nu anul ăsta. Nu am nimic cu melodia Zaleilah a formaţiei Mandinga, dar nu cred că are şanse de câştig. Sunt melodii bune şi anul acesta şi competiţia e strânsă.

Cel mai mult mă uimeşte şi mă amuză melodia Rusiei. Am râs şi chiar m-am distrat privind bunicuţele cum cântă şi dansează. Unde te pomeneşti că mai au şi coregrafie. Ce-i drept, e ceva nou în concurs şi chiar îmi sună bine melodia. Nu m-ar mira să câştige sau să fie printre primele locuri.

Pentru cei care nu au habar de melodie, watch this:

În seara asta vom avea ce urmări. :) Vă recomand să vă uitaţi pentru că merită.

Şi chiar dacă am zis că ţara noastră nu are şanse cu piesa asta, nu înseamnă că nu le urez succes!

Foto

LATER EDIT:  

Capacităţile mele de „mama omida” nu au fost mai prejos nici acum şi se pare că melodia Rusiei a obţinut un punctaj bun, iar Zaleilah, pe lângă faptul că nu avea şanse de câştig, a şi fost cântată prost. Nu arunc cu pietre în nimeni, dar era evident că nu avem şanse la un loc bun. Şi ca de obicei, s-a votat geografic… una din marile mele probleme! Eh… Bine că măcar bulgarii au fost cinstiţi şi nu ne-au dat niciun punct. Dacă nu le-a plăcut.. lâsănd la o parte că nu prea ne au la inimă.

Sperăm ca la anul să fie mai bine! :)

9 gânduri despre &8222;Eurovision 2012&8221;

 1. Bunicutele astea din Rusia sunt aduse aici asa, dintr-o incercare a Rusiei de a iesi in evidenta. E clar ca valoric vorbind sunt tare jos, dar na, sigur vor fi acolo sus, pentru ca sunt o gramada de troli care le vor vota, doar ca sa isi bata joc de melodii bune din concurs, cum sunt cele ale Suediei, sau chiar a Romaniei. Diseara ma uit, cum am facut-o in fiecare an.

  • Într-adevăr, au şi câştigat ceva până acum. Dar nu cred că nu le-ar plăcea şi premiul „în buzunar” ;))
   Oricum, mie îmi place cu ce au venit anul ăsta. E ieşit din tipar şi aduce un zâmbet pe feţele multora. Chiar dacă melodia nu se ridică la acele standarde pentru a câştiga. Depinde cum se va vota.

 2. Cu siguranţă Zaleilah Mandingăi nu reprezină niciun pericol pentru Euphoria Loreenei, piesa care, à mon avis, va cuceri indubitabil întregul auditoriu… Suedia va fi câştigătoarea acestei ediţii!

  • Trebuie să recunosc că nu ştiu melodia. Mă voi uita în seara asta şi voi vedea despre ce e vorba. Oricum, atâta timp cât melodia care va câştiga chiar va merita, pentru mine nu contează cine va fi câştigătoarea.

 3. simpatice bunicutzele =))))) .

  Hmmm…cat despre Zaleilah …imi place, si cred ca daca nu se repeta gafa de la semifinala ( problema tehnica si cu inearul) cred ca are sanse sa castige un loc bunicel in finala ( nu neaparat printre primele..) :D Totusi, e Romania si trebuie sa o sustinem ( mai ales ca Elena e si e Ieseanca !!!! ) . Deci, hai Romaniaaaaa !!! Fruntea sus si atentie la detaliile tehnice !! :D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s